Många älgjaktsområden försvinner i Västernorrlands län

VÄSTERNORRLANDS LÄN(JJ). När de nya älgförvaltningsområdena införs så kommer över 1 500 älgjaktsområden att försvinna i Västernorrlands län. Det innebär också att till nästa års jakt så avregistreras samtliga så kallade B- och E-licensområden. - Målsättningen är att få bättre grepp om förvaltningen och kunna göra bättre beräkningar, säger Karin Saltin, jakthandläggare på länsstyrelsen, till Sundsvalls Tidning.

I dag finns det cirka 2 500 älgjaktsområden i Västernorrlands län, dessa är indelade i älgskötselomården, samt i tre olika licensområden som betecknas A, B och C.

Det är framförallt de mindre markägarna som kommer att märka av förändringarna, detta då de licensområden som kommer att försvinna är ganska små.
Det är jägare och markägare som tillsammans får komma fram till vad som ska hända med de områden som avregistreras.
Det här rapporterar Sundsvalls Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser