Man misstänks ha skjuitit mot älg på E45!

VILLHELMINAJJ). En kvinnlig billist hävdar att en man troligen har skjutit med ett gevär från väg E45. Händelsen ska ha inträffat mellan Storuman och Villhelmina.

– Jag hade kört cirka sju kilometer mot Vilhelmina när jag ser att en bil stannat vid sidan av vägen. När jag närmar mig ser jag att mannen viftar åt mig och jag saktade in och trodde att det var någon som behövde hjälp. Men just när jag passerar slänger mannen upp ett gevär på biltaket och siktar på en älg som står längre fram på vägen, berättar kvinnan för Västerbottens-Kuriren.

I lördags polisanmälde hon det inträffade. Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, uppger för Västerbottens-Kuriren att polisen inlett en förundersökning om framkallande av fara för annan.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser