Man misstänks för att ha lagt ut film om löshundsjakt på nätet

DALARNA(JJ). En man från Orsa har åtalats misstänkt för att ha gjort en film om löshundsjakt tillgänglig för allmänheten, detta misstänks ha skett genom att han använt sig av fildelningstjänsten Pirate Bay på internet.

Målet tas upp i Mora tingsrätt och det handlar om misstänkt brott mot upphovsrättslagen.
Den som producerat filmen kräver 120 000 kronor i skadestånd.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser