Man häktad – misstänks för att ha dödat en järv

LULEÅ(JJ). En man från Arjeplog misstänks för att ha dödat en järv. I dag häktades han på sannolika skäl misstänkt för grovt jaktbrott.

Naturbevakare hittade den döda järven i förra veckan, djurkroppen  låg söder om sjön Kaskaure i Piteälven. 

I lördags anhölls mannen. Häktningsbeslutet togs av tingsrätten då man menar att det finns risk för att bevis undanröjs, eller att utredningen försvåras. 
Senast den 12 maj ska åtal vara väckt. 
Det här rapporterar tidningen Norra Västerbotten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser