Man åtalas efter dödsskjutning

Skellefteå (JJ) Den 1 september i år som en jägare vådasköts till döds under älgjakten i Kristineberg. Nu åtalas skytten misstänkt för vållande till annans död.

Strax efter klockan sex på morgonen, på älgjaktens första dag, avled en gästjägare i Kristineberg av ett vådaskott. En man i 40-årsåldern åtalas för vållande till annans död.

Enligt åtalet misstänks han av oaktsamhet ha orsakat gästjägarens död. Oaktsamheten ligger, enligt åtalet, i att den misstänkte jägaren skjutit genom skog under dåliga siktförhållanden mot ett annat jaktområde där jägare kunde finnas.

Vidare, menar åtalet, att den misstänkte jägaren inte försäkrat sig om vad han sköt på. I åtalet står det att brotten bör bedömas som grovt eftersom den misstänkte jägaren tog en medveten risk av ett allvarligt slag, skriver tidningen Norra Västerbotten.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser