Man åtalas efter dödsskjutning

Skellefteå (JJ) Den 1 september i år som en jägare vådasköts till döds under älgjakten i Kristineberg. Nu åtalas skytten misstänkt för vållande till annans död.

Strax efter klockan sex på morgonen, på älgjaktens första dag, avled en gästjägare i Kristineberg av ett vådaskott. En man i 40-årsåldern åtalas för vållande till annans död.

Enligt åtalet misstänks han av oaktsamhet ha orsakat gästjägarens död. Oaktsamheten ligger, enligt åtalet, i att den misstänkte jägaren skjutit genom skog under dåliga siktförhållanden mot ett annat jaktområde där jägare kunde finnas.

Vidare, menar åtalet, att den misstänkte jägaren inte försäkrat sig om vad han sköt på. I åtalet står det att brotten bör bedömas som grovt eftersom den misstänkte jägaren tog en medveten risk av ett allvarligt slag, skriver tidningen Norra Västerbotten.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser