Maltesisk turismminister blir ny EU-kommissionär

Bryssel (JJ) Det blev inte den danska politikern Margrethe Vestager som förhandsinfon gav. I stället blir det den maltesiska politikern Karmenu Vella som tar över efter Janez Potocnink i rollen som miljökommissionär i EU.

Janez Potocnik har under sina år som EU-kommissionär ett flertal tillfällen kritiserat Sveriges rovdjurspolitik och hotat att dra in EU-domstolen om inte den svenska rovdjursförvaltningen rättar sig i ledet.

Nu tar Karmenu Vella, socialdemokratisk politiker från Malta över posten. Intill nyligen hade han posten som turismminister på Malta. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser