Malin talar ut om björnattacken

Västerbotten(JJ) Malin Boström blev attackerad av en björn den 10 september. I SVT Västerbottensnytt berättar hon nu om händelsen.

Hon var ute för att inventera skog när hon fick se tre björnar, varav en gick till attack.
– Den bet mig i huvudet och det krasade. Jag tänkte att nu går skallen sönder. Jag blev skalperad enligt definition eftersom håret och muskler och skinn lossnade. Jag provade att vara tyst som man har hört att man ska göra, säger Malin Boström till SVT Västerbottensnytt.

Men attacken fortsatte och då skrek hon istället och vände sig om för att slåss. Björnen försvann då och själv lyckades hon slå larm. Hon fördes till sjukhus och fick 93 stygn.

Hon klarar sig dock från bestående fysiska men. Men händelsen har ändå satt sina spår och hon tror inte att hon kommer att kunna känna sig så trygg som hon känt sig förut. 

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser