Malin talar ut om björnattacken

Västerbotten(JJ) Malin Boström blev attackerad av en björn den 10 september. I SVT Västerbottensnytt berättar hon nu om händelsen.

Hon var ute för att inventera skog när hon fick se tre björnar, varav en gick till attack.
– Den bet mig i huvudet och det krasade. Jag tänkte att nu går skallen sönder. Jag blev skalperad enligt definition eftersom håret och muskler och skinn lossnade. Jag provade att vara tyst som man har hört att man ska göra, säger Malin Boström till SVT Västerbottensnytt.

Men attacken fortsatte och då skrek hon istället och vände sig om för att slåss. Björnen försvann då och själv lyckades hon slå larm. Hon fördes till sjukhus och fick 93 stygn.

Hon klarar sig dock från bestående fysiska men. Men händelsen har ändå satt sina spår och hon tror inte att hon kommer att kunna känna sig så trygg som hon känt sig förut. 

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser