Majsbomb resulterade i fängelse

Jönköping (JJ) I samband med Elmia Game Fair i Jönköping blev ett par jägare oense om en så kallad majsbomb med bråk som följd. Nu har hovrätten fastslagit en lång fängelsedom.

Diskussion om majsbom slutade i misshandel.

Händelsen inträffade 2015 i samband med en arrangerad efterfest av Elmia Game Fair på en av Jönköpings restauranger för mässdeltagare. En de inblandade männen hade tillsammans med två kompisar åkt från mässan till restaurangen. Där uppstod en diskussion med en 33-årig man om en så kallad majsbomb, alltså en form av grisåtel med majs och jäst.

Diskussionen blev hetsig och när den man som senare skulle bli misshandlad tryckte undan 33-åringen för att beställa öl fick han ett slag i bakhuvudet med en glasflaska. Han såg inte själv vem som slog, men kompisen blev vittne när 33-åringen slog.

33-åringen dömdes mot sitt nekande till sex månaders fängelse av Jönköpings tingsrätt. Han har själv inget minne om att han skulle ha pratat om jäst majs, uppger Jönköpings-Posten. Hovrätten har nu fastställt domen.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser