Mail ersätter NatureIT

Jämtlands län(JJ) Mail kommer att ersätta NatureIT, det har länsstyrelsen i Jämtlands län beslutat. Orsaken är de tekniska probem som NatureIT dragits med.

Den som är intresserad av att jaga småvilt inom Mittådalen respektive Handölsdalens samebyar ska skicka in en anmälan via mail, enligt instruktioner på länsstyrelsens hemsida.
Anmälan öppnas klockan 12.00 fredag den 18 juli och sista anmäldningsdag är 3 augusti. 

Enligt länsstyrelsen ska försök göras att få fram en driftsäker lösning till den 20 augusti för NatureIT. Då börjar nämligen försäljning av jakttillstånd till övriga samebyar. 
Det här meddelar länsstyrelsen i Jämtlands län på sin hemsida.  

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser