Maggi Mikaelsson saknade jaktkort

Jämtlands landshövding Maggi Mikaelsson misstänks inte bara för mutbrott sedan hon sett till att SCA fick fem extra älgar vid en representationsjakt som hon själv deltog i. Nu har det också visat sig att hon saknar statligt jaktkort.

Under älgjakten som SCA arrangerade i september sköt bland annat landshövding Maggi Mikaelsson två älgar. Tilldelningen tog slut och Maggi kontaktade sin egen länsstyrelse och såg till att jaktlaget fick ytterligare fem vuxna älgar. Detta trots att omkringliggande jaktlag fått avslag på extra tilldelning.
Nu har det också visat sig att Maggi Mikaelsson saknade det obligatoriska jaktkortet för år 2005-2006.
Brottet är belagt med bötesstraff.
Just nu pågår två olika förundersökningar efter Mikaelssons älgjakt med SCA i Jämtland. En handlar om brott mot vapenlagen och terrängkörningslagen, sedan landshövdingen blivit utskjutsad till sina pass med terrängkörningsfordon. Den andra handlar om bestickning, mutbrott och tjänstefel.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser