Maggi Mikaelsson saknade jaktkort

Jämtlands landshövding Maggi Mikaelsson misstänks inte bara för mutbrott sedan hon sett till att SCA fick fem extra älgar vid en representationsjakt som hon själv deltog i. Nu har det också visat sig att hon saknar statligt jaktkort.

Under älgjakten som SCA arrangerade i september sköt bland annat landshövding Maggi Mikaelsson två älgar. Tilldelningen tog slut och Maggi kontaktade sin egen länsstyrelse och såg till att jaktlaget fick ytterligare fem vuxna älgar. Detta trots att omkringliggande jaktlag fått avslag på extra tilldelning.
Nu har det också visat sig att Maggi Mikaelsson saknade det obligatoriska jaktkortet för år 2005-2006.
Brottet är belagt med bötesstraff.
Just nu pågår två olika förundersökningar efter Mikaelssons älgjakt med SCA i Jämtland. En handlar om brott mot vapenlagen och terrängkörningslagen, sedan landshövdingen blivit utskjutsad till sina pass med terrängkörningsfordon. Den andra handlar om bestickning, mutbrott och tjänstefel.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser