Maggi Mikaelsson åtalas för mutbrott

Östersund (JJ) Magg i Mikaelsson, landshövding i Jämtland åtalas för mutbrott efter att ha låtit sig bjudas på älgjakt av skogsbolaget SCA. Kenneth Eriksson, SCA åtalas för bestickning i samband med älgjaktsinbjudan av landshövdingen.

Överåklagare Christer van der Kwast, vid riksenheten mot korruption motiverar åtalet med landshövdingen i sitt arbete som chef för länsstyrelsen och regeringens särskilda utredare för att se över den svenska skogspolitiken kan antas ha kontakter med SCA och på så sätt gynnat skogsbolaget.
Nöjesjakt
Åtalet mot Kenneth Eriksson, vd för SCA Forest Products, handlar om bestickning i samband med att han bjöd in Maggi Mikaelsson på älgjakten och då även bjöd på måltider i samband med jaken. Som bevisning anför åklagaren landshövdingens egna veckobrev där hon i klartext förklarar att hennes deltagande i den arrangerade jakten enbart handlade om rekreation. Något åtal väcks inte mot den enskilde handläggaren som tilldelade SCA-jaktlaget extra älgar efter påtryckning från landshövdingen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser