Maggi Mikaelsson åtalas för mutbrott

Östersund (JJ) Magg i Mikaelsson, landshövding i Jämtland åtalas för mutbrott efter att ha låtit sig bjudas på älgjakt av skogsbolaget SCA. Kenneth Eriksson, SCA åtalas för bestickning i samband med älgjaktsinbjudan av landshövdingen.

Överåklagare Christer van der Kwast, vid riksenheten mot korruption motiverar åtalet med landshövdingen i sitt arbete som chef för länsstyrelsen och regeringens särskilda utredare för att se över den svenska skogspolitiken kan antas ha kontakter med SCA och på så sätt gynnat skogsbolaget.
Nöjesjakt
Åtalet mot Kenneth Eriksson, vd för SCA Forest Products, handlar om bestickning i samband med att han bjöd in Maggi Mikaelsson på älgjakten och då även bjöd på måltider i samband med jaken. Som bevisning anför åklagaren landshövdingens egna veckobrev där hon i klartext förklarar att hennes deltagande i den arrangerade jakten enbart handlade om rekreation. Något åtal väcks inte mot den enskilde handläggaren som tilldelade SCA-jaktlaget extra älgar efter påtryckning från landshövdingen.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser