Lyckselevarg var en hund

Lycksele (JJ) Det var inte någon varg som Västerbottenstidningarna rapporterade varit synlig i centrala Lycksele. Enligt Johan Nyqvist, rovdjursförvaltare på länsstyrelsen, talar mycket för att det kan ha varit en slädhund.

   
– Vi hade en naturbevakare på plats. När vi kvalitetssäkrar spår mäter vi både steglängden och storleken på spåren. Vi tittar också på hur djuret har betett sig, berättar han, för Västerbottens Folkblad. Spåren är för små för att komma från en varg.

5 kommentarer

  • Slädhund?
    De här naturbevakarna är ena lustiga figurer. De kan inte säga med säkerhet att det var en varg eller en hund. Däremot kan de komma med det lustiga påståendet att det var en slädhund. Fanns det kanske spår efter medar på platsen?

  • Oron sprider sig
    Varg eller inte så visar reaktionen att folk börjar bli oroliga för vad som är på väg att hända.
    20 föryngringar och ca 4,5 valpar per kull gör en tillväxt på 90 individer per år om alla överlever.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser