Lyckat björneftersök utanför Alfta

Alfta (JJ) En björnjägare hade otur idag när han skadsköt en björn utanför Alfta. Rasmus Boström, med sin plotthund Blaser kallades till platsen och björnen kunde fällas efter ett par timmar.

Björnjägaren som sköt berättade att björnen kastade i skottögonblicket och uppfattade att kulan tog i björnens vänstra framben.

Rasmus Boström och hans kompanjon Jonas Lännbjer körde ned till Alfta från Sveg. Först bandade Rasmus med Blaser, som är landets högst meriterade spårhund på björn.

Efter ett tag släppte Rasmus hunden då han var säker på att de var på rätt spår. Efter två timmars hundarbete gick slutligen björnen i pass på en skogsbilväg och Jonas Lännbjer kunde fälla björnen med ett skott.

Efter ett par timmars arbete av plotten Blaser kunde Jonas Lännbjer, Karlstad, fälla den påskjutna björnhonan. Vikten uppskattas till cirka 80 kg.

AKTUELLT

Så blir lojakten i Jämtland

Jämtland (JJ) Nu har länsstyrelsen i Jämtland beslutat hur årets licensjakt på lodjur blir. Bland annat delas länet upp i åtta olika jaktområden.

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Annonser