Lyckade björnjakter i Västerbotten

Vilhelmina (JJ) De senaste dagarna har två lyckade björnjakter med bra hundjobb slutat med fällda björnar i Vilhelmina och Dorotea.

I Vilhelmina finns en tradition med en gemensam björnjakt där ett 15-tal jaktlag går ihop och jagar.

– Det här är verkligen kul och det visar att samarbete ger resultat, berättar hundföraren Robert Salomonsson, Vilhelmina, som fick avsluta  jakten med att fälla en fin björnhane på 220 kg. Hundarna som gjorde grovjobbet var Pelton och Frisko.

Nöjda björnjägare i Vilhelminaskogarna, fr v Bosse Hellquist, Örjan Strömberg, Håkan Holmgren, Robert Salomonsson och Arne Björnholt.

I skogarna utanför Dorotea kallades den nybildade Björnhundspoolen i Västerbotten in efter en björnobs.

Martin Ottossons gråhund Jack gjorde ett imponerande spårarbete.

– Jag är verkligen imponerad av Jack, han spårade länge som en stövare och till slut hittade han björnen som han skällde ståndskall på, berättar Robert Salomonsson, som tillsammans med Martin smög på ståndskallet.

Björnen var svår att komma åt, men till slut kunde Martin Ottosson, Åsele, fälla en mindre björn.

Björnhundspoolen i Västerbotten fällde denna björn utanför Dorotea. Fr v, skytten Martin Ottosson, Anders Mikaelsson, samt Robert Salomonsson och gråhundarna Jack och Zenta.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser