Lyckade björnjakter i Västerbotten

Vilhelmina (JJ) De senaste dagarna har två lyckade björnjakter med bra hundjobb slutat med fällda björnar i Vilhelmina och Dorotea.

I Vilhelmina finns en tradition med en gemensam björnjakt där ett 15-tal jaktlag går ihop och jagar.

– Det här är verkligen kul och det visar att samarbete ger resultat, berättar hundföraren Robert Salomonsson, Vilhelmina, som fick avsluta  jakten med att fälla en fin björnhane på 220 kg. Hundarna som gjorde grovjobbet var Pelton och Frisko.

Nöjda björnjägare i Vilhelminaskogarna, fr v Bosse Hellquist, Örjan Strömberg, Håkan Holmgren, Robert Salomonsson och Arne Björnholt.

I skogarna utanför Dorotea kallades den nybildade Björnhundspoolen i Västerbotten in efter en björnobs.

Martin Ottossons gråhund Jack gjorde ett imponerande spårarbete.

– Jag är verkligen imponerad av Jack, han spårade länge som en stövare och till slut hittade han björnen som han skällde ståndskall på, berättar Robert Salomonsson, som tillsammans med Martin smög på ståndskallet.

Björnen var svår att komma åt, men till slut kunde Martin Ottosson, Åsele, fälla en mindre björn.

Björnhundspoolen i Västerbotten fällde denna björn utanför Dorotea. Fr v, skytten Martin Ottosson, Anders Mikaelsson, samt Robert Salomonsson och gråhundarna Jack och Zenta.
AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser