Lyckad viltvårdsinsats i Ersnäs

Ersnäs (JJ) Klappjakt på räv hör vintern till. I 13 år har viltvårdsgruppen i Ersnäs utanför Luleå dragit ihop jägare och jagat av området i jakt på räv. I helgen var det dags igen.

Två rävar föll under klappjakten i helgen. Foto: Jonas Seger

För trettonde året i rad arrangerade Viltvårdsgruppen i Ersnäs utanför Luleå sin välkända klappjakt på räv. Trots flera minusgrader och en bitande nordanvind kom 33 stycken tappra jägare.

Totalt jagades fem områden av och jägarna fick fram fyra rävar. Av de fyra rävarna sköts det två, de andra två klarade sig då jägarna sköt bom.

Glada skyttar med sina fullpälsade vackra vinterrävar. Elin Seger med sitt livs första räv sköt en tik och Joakim Pantzare sköt en stor rävhane med en något kort svans.

Ett längre reportage från jakten dyker upp i JJ nr 1-2. 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser