Lyckad viltvårdsinsats i Ersnäs

Ersnäs (JJ) Klappjakt på räv hör vintern till. I 13 år har viltvårdsgruppen i Ersnäs utanför Luleå dragit ihop jägare och jagat av området i jakt på räv. I helgen var det dags igen.

Två rävar föll under klappjakten i helgen. Foto: Jonas Seger

För trettonde året i rad arrangerade Viltvårdsgruppen i Ersnäs utanför Luleå sin välkända klappjakt på räv. Trots flera minusgrader och en bitande nordanvind kom 33 stycken tappra jägare.

Totalt jagades fem områden av och jägarna fick fram fyra rävar. Av de fyra rävarna sköts det två, de andra två klarade sig då jägarna sköt bom.

Glada skyttar med sina fullpälsade vackra vinterrävar. Elin Seger med sitt livs första räv sköt en tik och Joakim Pantzare sköt en stor rävhane med en något kort svans.

Ett längre reportage från jakten dyker upp i JJ nr 1-2. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser