Lyckad start för skjutbiograf

Växjö(JJ) Skjutbiografen Norraby Skytte & Event, utanför Rottne, har fått en bra start, anläggningen har haft många besökare. Detta är den åttonde anläggningen av den här typen i landet.

Anläggningen invigdes den 9 september och sedan dess har det varit många besökare.
-Ja, vi har fått väldigt bra respons. Anläggningen lockar både övningssugna jaktlag och företag som vill ha spännande event, säger delägaren Christer Emanuelsson till Magazinet i Växjö.

Det var bröderna Carl och Gustaf Rappe som fick idén. Nu drivs anläggningen av bröderna och Jaktia i Växjö. På en film visas vilt och skytten skjuter sedan med helmantlad ammunition mot filmduken.

Detta är den enda anläggning i landet där det används en värmekamera för att detektera träffarna, ett mycket exakt system.
Det här rapporterar Magazinet i Växjö.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser