Lyckad start för skjutbiograf

Växjö(JJ) Skjutbiografen Norraby Skytte & Event, utanför Rottne, har fått en bra start, anläggningen har haft många besökare. Detta är den åttonde anläggningen av den här typen i landet.

Anläggningen invigdes den 9 september och sedan dess har det varit många besökare.
-Ja, vi har fått väldigt bra respons. Anläggningen lockar både övningssugna jaktlag och företag som vill ha spännande event, säger delägaren Christer Emanuelsson till Magazinet i Växjö.

Det var bröderna Carl och Gustaf Rappe som fick idén. Nu drivs anläggningen av bröderna och Jaktia i Växjö. På en film visas vilt och skytten skjuter sedan med helmantlad ammunition mot filmduken.

Detta är den enda anläggning i landet där det används en värmekamera för att detektera träffarna, ett mycket exakt system.
Det här rapporterar Magazinet i Växjö.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser