Lyckad skyddsjakt på kanadagäss

Mariestad(JJ) Efter en lyckad skyddsjakt på kanadagäss verkar problemen med spillning på gräsytan utanför Karlsholme vara borta.

Efter att kommunen uppmärksammats på problemet vid gräsytan så kopplades kommunjägare Weit Larsson in. Han besökte Karlsholme i helgen och då fanns ett tiotal kanadagäss där.
Det här rapporterar Mariestads-Tidningen.

– Bättre läge kunde jag inte få så jag kontaktade polisen som beviljade tillstånd. Två fåglar sköts, övriga försvann ut i vattnet. De två följande kvällarna har inga fåglar synts till, säger Weit Larsson till Mariestads-Tidningen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser