Lyckad skyddsjakt på järv i Sorsele kommun

Sorsele (JJ) Jaktjournalen har tidigare rapporterat om den beslutade skyddsjakten på järv i Västerbottens län. Jakten har gått bra och i Sorsele kommun har inte mindre än tre järvar fällts.

Järvarna har i många år ställt till med problem för rennäringen i Västerbotten. Länsstyrelsen valde därför att bevilja jakt på fem individer och att alla som har jakträtt på älg i området skulle få skjuta järvarna om tillfälle gavs. Ett nytänkande som givit resultat. Västerbottens-Kuriren rapporterar nämligen att tre järvar fällts under skyddsjakten som tog sin början 17 september och avslutades idag.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser