Lyckad skyddsjakt på järv i Sorsele kommun

Sorsele (JJ) Jaktjournalen har tidigare rapporterat om den beslutade skyddsjakten på järv i Västerbottens län. Jakten har gått bra och i Sorsele kommun har inte mindre än tre järvar fällts.

Järvarna har i många år ställt till med problem för rennäringen i Västerbotten. Länsstyrelsen valde därför att bevilja jakt på fem individer och att alla som har jakträtt på älg i området skulle få skjuta järvarna om tillfälle gavs. Ett nytänkande som givit resultat. Västerbottens-Kuriren rapporterar nämligen att tre järvar fällts under skyddsjakten som tog sin början 17 september och avslutades idag.

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser