Lyckad norsk vargjakt

Rendalen (JJ) Den gamle osdalshanen blev den första vargen som sköts under den pågående licensjakten i Österdalen i Norge. Den radiomärkta vargen som vägde 46,5 kilo sköts av Martin Kjeldstad norr om Åkre i Rendalen. Vargen sköts vid fyratiden på eftermiddagen, cirka en halv timme efter att den blivit påskjuten första gången.

De norska myndigheterna har gett tillstånd att fälla tre vargar och cirka 90 jägare deltog första dagen. Enligt jaktledaren Odd Arne Ås har jägarna använt hela helgen för att spåra för att få en bild av var vargarna befunnit sig.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser