Lyckad lojakt

Stockholm (JJ) Årets lodjursjakt har lyckats mer än bra i många län. Totalt fick 51 djur skjutas. Inom renskötselområdet finns tio djur kvar att fälla.

Inom renskötselområdet finns ett lodjur kvar i Dalarna och Västernorrland. I Västerbotten återstår fyra djur att fälla och i Norrbotten är samtliga fyra tilldelade djur kvar.
Utanför renskötselområdet lyckades jägarna i Dalarna fälla 14 djur ur en tilldelning på sex lodjur. I Västmanland, Örebro och Värmland sköts ett lodjur mer än tilldelningen i respektive län. Trots överskjutningarna har det skjutits 51 djur när sista lodjursjaktsdagen inleds idag.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser