Lyckad lodjursjakt!

Niklas Friberg, Orsa, med sina hundar Trassel och Earl och skytten Roger Dahlström med den 20 kilo tunga lodjurshanen.Uppsala (JJ) Roger Dahlström, lyckades både stå på rätt plats och skjuta rätt när lodjuret visade sig. I och med att jakten lyckades återstod vid ett-tiden på onsdag ett lodjur att fälla i södra delen av Uppsala län.

Det var Niklas Friberg och Johan Öhman som hittade spåren av lodjuret vid åttatiden på morgonen. Strax efter tio släppte Niklas sina hundar Trassel och Earl och efter cirka två timmars jakt gick lodjuret i pass och sköts av Roger Dahlström på marker i trakterna av Balingsta.
Lodjuret kom lugnt och stilla och kom så nära som tio meter från skytten. Lodjuret var en hane vars vikt uppskattas till 20 kilo.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser