Lyckad jaktmässa i Långshyttan

LÅNGSHYTTAN (JJ) I helgen var dags för jaktmässa i älgparken i Långshyttan, tre mil öster om Borlänge. Arrangör var älgparkens grundare Daniel Svensson och det blev succé, rapporterar Dalarnas Tidningar.

”– Folk uppskattar nog att mässan är gratis”, konstaterade en nöjd Daniel Svensson när Dalarnas Tidningar pratade med honom efter mässan.

Över tusen besökare kom till Långshyttan för att bygga fågelholkar, kolla på apporterande hundar och inte minst debattera rovdjursfrågan.

Om det blir fler mässor vet inte Daniel än, men efter helgen verkar i alla fall intresset från omgivningen finnas. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser