Lyckad björnpremiär i Lumsheden

Falun (JJ) Det blev en lyckad björnjaktspremiär tidigt nu på morgonen i Lumsheden, Dalarna. En hona på 150 kg fälldes för en stund sedan.
Premiärbjörnen i Lumsheden fälldes för en stund sedan i Lumsheden. Skyttarna Mats Jonsson och hundföraren Johan Öhman, visar upp den 150 kg tunga björnhonan.

Lumsheden har i många år varit ett hett område för björnjägarna. Redan vid 04.30-tiden i morse sågs björnen och Johan Öhman släppte sina och Jimmie Mårtenssons plotthundar Zoie och Buzz.

Efter 3 km besvärlig spårning  blev det upptag på björnen.Den gick undan för hundarna och Mats Jonsson sköt på björnen när den passerade en väg. Två km senare blev det stopp i en ungskog och Johan Öhman kunde fälla björnen efter en stund när den sakta gick undan i gångstånd.

Har du något att rapportera från björnjakten, skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser