Lyckad björnjaktspremiär i Jämtland

Björnjägarna i Jämtland har haft en lyckad premiär. I skrivande stund har man skjutit sex björnar. I Gävleborg, där man ifjol sköt tre björnar premiärdagen, kammade jägarna noll.

Redan vid 04.30-tiden i går sköt Jonas Nilsson årets första björn. En mindre björn på Munsfjället, ett björnvrål från Svaningen, i Ströms Vattudal. En dryg timme senare sköts ytterligare en björn på Munsfjället och vid lunchtid idag måndag har alltså sex björnar skjutis i Jämtland.
I Västerbotten fälldes en björn utanför Vilhelmina, och i Norrbotten fälldes två björnar.
Däremot lyckades inte jägarna i Gävleborg att komma till skott under premiärdagen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser