Lyckad björnjaktspremiär i Jämtland

Björnjägarna i Jämtland har haft en lyckad premiär. I skrivande stund har man skjutit sex björnar. I Gävleborg, där man ifjol sköt tre björnar premiärdagen, kammade jägarna noll.

Redan vid 04.30-tiden i går sköt Jonas Nilsson årets första björn. En mindre björn på Munsfjället, ett björnvrål från Svaningen, i Ströms Vattudal. En dryg timme senare sköts ytterligare en björn på Munsfjället och vid lunchtid idag måndag har alltså sex björnar skjutis i Jämtland.
I Västerbotten fälldes en björn utanför Vilhelmina, och i Norrbotten fälldes två björnar.
Däremot lyckades inte jägarna i Gävleborg att komma till skott under premiärdagen.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser