Lyckad björnjakt på Jaktjournalens marker

Sten-Roger Johansen, Mosjön, gäst på Jaktjournalens marker mellan Svaningen och Lidsjöberg i Jämtland, lyckades i går afton fälla en vuxen björn.

Stein-Roger postade intill ett stort hygge på Gullöberget, vid 16-tiden uppmärksammade han en björn som försvann upp i berget, efter ytterligare 15 minuter kom björnen ut på hygget igen. I 45 minuter väntade Stein-Roger för att vara säker på att inga björnungar fanns med. Med ett säkert skott fällde han sedan en björnhona på 120 kg.Björnen var den nionde som fälldes vid årets björnjakt i Jämtlands norra björnjaktsområde. 11 björnar återstår.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser