Lyckad björnjakt på Jaktjournalens marker

Sten-Roger Johansen, Mosjön, gäst på Jaktjournalens marker mellan Svaningen och Lidsjöberg i Jämtland, lyckades i går afton fälla en vuxen björn.

Stein-Roger postade intill ett stort hygge på Gullöberget, vid 16-tiden uppmärksammade han en björn som försvann upp i berget, efter ytterligare 15 minuter kom björnen ut på hygget igen. I 45 minuter väntade Stein-Roger för att vara säker på att inga björnungar fanns med. Med ett säkert skott fällde han sedan en björnhona på 120 kg.Björnen var den nionde som fälldes vid årets björnjakt i Jämtlands norra björnjaktsområde. 11 björnar återstår.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser