Lyckad björnjakt för Per och Anna

Per Nordwall och skytten Anna Göransson med björn och båda hundarna Siimeksen Jannu och Kougstabackens Hero. Skyttmon (JJ) Per Nordwall och sambon Anna Göransson, fick idag på morgonen vara med om en spännande björnjakt som slutade med att Anna sköt björnen den när träat för parets båda jämthundar Siimeksen Jannu och Kougstabackens Hero.

Jakten började med att man tog upp björnen efter ett rejält spårarbete. En stund efter upptaget fick även Jannu komma loss och ansluta sig till ståndskallet.

Under två timmar gick jakten i omväxlande sken, gångstånd och ståndskall. Till sist valde björnen att gå upp i ett träd och där kunde Anna avsluta jakten.

När detta skrivs var björnen ännu inte besiktad och vägd, men Per uppskattar att den vägde cirka 60 kilo. Nu återstår endast en björn i området.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser