Lyckad älgjakt i Värmland

- Vi har haft fina jaktdagar, efter tre dagar hade vi skjutit fullt, säger jaktledaren Anders Ericsson, Västra Fågelviks VVO Området omfattar omkring 6 000 hektar jaktmark. I år var tilldelningen 10 vuxna djur och 10 kalvar, 110 personer deltog i jakten.

– Utan mina fem biträdande jaktledare hade det inte fungerat, de är guld värda, säger Jakltledaren Anders Ericsson

Det jagas på tre ställen samtidigt i området, med många personer i rörelse. Två jaktlag har jagat med hund och ett med folkdrev.

Tilldelningen i år var 20 djur, varav 10 vuxna och 10 kalvar. Efter tre dagar hade man skjutit färdigt kvoten. Första dagen fällde jaktlaget sju älgar, andra sju älgar och den tredje dagen sex älgar.

– I vår blir det ny inventering av områdets tilldelning och nästa år startar en ny 3-årsperiod. Tilldelningen har sjunkit med någon älg för varje år, men vi får se vart det landar efter inventeringen. Summerar vi årets jakt så är vi mycket nöjda, säger Anders Ericsson, till Nya Wermlandstidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser