Lyckad älgjakt i Värmland

- Vi har haft fina jaktdagar, efter tre dagar hade vi skjutit fullt, säger jaktledaren Anders Ericsson, Västra Fågelviks VVO Området omfattar omkring 6 000 hektar jaktmark. I år var tilldelningen 10 vuxna djur och 10 kalvar, 110 personer deltog i jakten.

– Utan mina fem biträdande jaktledare hade det inte fungerat, de är guld värda, säger Jakltledaren Anders Ericsson

Det jagas på tre ställen samtidigt i området, med många personer i rörelse. Två jaktlag har jagat med hund och ett med folkdrev.

Tilldelningen i år var 20 djur, varav 10 vuxna och 10 kalvar. Efter tre dagar hade man skjutit färdigt kvoten. Första dagen fällde jaktlaget sju älgar, andra sju älgar och den tredje dagen sex älgar.

– I vår blir det ny inventering av områdets tilldelning och nästa år startar en ny 3-årsperiod. Tilldelningen har sjunkit med någon älg för varje år, men vi får se vart det landar efter inventeringen. Summerar vi årets jakt så är vi mycket nöjda, säger Anders Ericsson, till Nya Wermlandstidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser