Luzern attackerad av varg

Mora (JJ) Luzernstövaren Nisse, tre år, skadades svårt när han blev attackerad av en varg under harjakt vid Trollberget, sydost om Brunnvasselbodarna.

Ägaren hörde sin hund vråla och sprang då mot platsen. När han närmade sig kom hunden fram och la sig ned på vägen.
Hundägaren fick kontakt med några älgjägare som hjälpte till att frakta hunden till djursjukhuset i Falun. Spår på snön visade att vargen släpat med hunden i cirka 100 meter innan den kom loss.
Nisse tillbringade natten nedsövd på djursjukhuset. Dagen efter kvicknade han till och kunde resa sig upp.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser