LRF vill skjuta Vittsjövargen

Hässleholm (JJ) LRF har ansökt om skyddsjakt på Vittsjövargen. Att det är LRF som står för skrivelsen beror på att tamdjursägarna vill vara anonyma.

Bakgrunden till ansökan om tillstånd att skjuta en varg är de attacker, som antas vara av en varg, som skett i Vittsjö och Visseltofta under året. Bara i de två senaste attackerna dödades 36 djur. 

LRF ser ingen annan möjlighet, än skyddsjakt, för att få slut på skadorna på tamdjur. Ansökan avslutas med att man önskar en skyndsam handläggning.

Länsstyrelsens sammanträder idag och då väntas besked i frågan, skriver tidningen Norra Skåne.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser