LRF välkomnar förbud mot utfodring

Oskarshamn (JJ) Regeringen har öppnat för ett förbud mot utfodring av vilt. Beskedet välkomnas av LRF Sydost som länge propagerat för ett förbud för utfodring av hjort och vildsvin.

I december är det meningen att Naturvårdsverket, alternativt länsstyrelserna, ska fatta beslut om konkreta regler – eller ett generellt förbud mot utfodring av vilt som inte hålls i hägn.

– Det är viktigt att komma åt den ohämmade utfodringen. Problemen med skador och trafikolyckor från hjort har ökat stort i Kalmar län, säger Lars-Ove Johansson, ordförande i LRF Sydost, till Oskarshamns Tidning. Han betonar att förslaget endast gäller utfodring, inte så kallad åtling där en mindre mängd mat läggs ut för att underlätta vid jakt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser