LRF ska träffa EU-kommissionen angående vargjakten

STOCKHOLM(JJ). Företrädare för EU-kommissionen kommer till Sverige snart för att få mer information om vargförvaltningen. De är inbjudna av miljöminister Andreas Carlgren. Sven Erik Hammar, ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse, kommer att träffa representanterna i Gävle den 7 juli.

 – EU-kommissionen ifrågasätter Sveriges beslut om att reglera vargstammen med licensjakt. Att ta bort landsbygdsbornas inflytande över sin egen livssituation vore att ta vargfrågan flera år bakåt i tiden. En toppstyrning av detta från Bryssel skulle vara provocerande för dem som lever med rovdjuren bland sina tamdjur, inpå sina egna bostäder, säger Sven Erik Hammar i ett pressmeddelande.

EU-kommissionen ska även ta in synpunkter från bland andra Jägareförbundet och Svenska Samernas Riksförbund. 
Senast den 17 augusti ska Sverige svara på varför vi förvaltar varg så som vi gör.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser