LRF överklagar vargbeslut

LRF i Västra Götaland överklagar länsstyrelsen beslut att inte ge skyddsjakt på en varg på Kroppefjäll.

Länsstyrelsen sa förra veckan nej till skyddsjakt på varg trots flera angrepp på får i området kring Mellerud och Färgelanda. Enligt länsstyrelsen skulle skyddsjakten leda till ökad risk för fårangrepp eftersom det skulle bli svårare för den kvarvarande vargen att föda sina valpar och därmed frestas att välja mer lättjagade byten som får.

Men LRF håller inte med och överklagar beslutet till Naturvårdsverket. De hänvisar till att det inte blev fler fårangrepp vid ett annat tillfälle när en varg i ett föräldrapar sköts, skriver ATL.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser