LRF kritiserar jägare

Kungsbacka (JJ) Anders Råsberg, tillförordnad regionchef på LRF är djupt kritisk till utfodringen av vildsvin som han anser borde förbjudas. Han menar att Svenska Jägareförbundets argument inte håller.

Enligt Anders Råsberg är utfodringen av vildsvin i dag ett stort problem som lett till vildsvinsstammen kunnat växa sig stark med följden att skadorna på jordbruket intensifierats.

I en intervju med tidningen Jönköpings Posten säger han att utfodringen på sina håll är fullständigt ohämmad. Jägare kör ut tonvis med sockerbetor och konditoriavfall.

– Det har helt spårat ur, säger han.

Han menar också att Svenska Jägareförbundets argument om vikten att stödutfodra djur under den vintern ur ett djuretiskt perspektiv bara är ett svepskäl.

– Tittar vi på exempelvis älgarna och rådjuren så bryr sig inte jägarna särskilt mycket om dem vintertid, säger regionschefen till Jönköpings Posten.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser