LRF kritiserar jägare

Kungsbacka (JJ) Anders Råsberg, tillförordnad regionchef på LRF är djupt kritisk till utfodringen av vildsvin som han anser borde förbjudas. Han menar att Svenska Jägareförbundets argument inte håller.

Enligt Anders Råsberg är utfodringen av vildsvin i dag ett stort problem som lett till vildsvinsstammen kunnat växa sig stark med följden att skadorna på jordbruket intensifierats.

I en intervju med tidningen Jönköpings Posten säger han att utfodringen på sina håll är fullständigt ohämmad. Jägare kör ut tonvis med sockerbetor och konditoriavfall.

– Det har helt spårat ur, säger han.

Han menar också att Svenska Jägareförbundets argument om vikten att stödutfodra djur under den vintern ur ett djuretiskt perspektiv bara är ett svepskäl.

– Tittar vi på exempelvis älgarna och rådjuren så bryr sig inte jägarna särskilt mycket om dem vintertid, säger regionschefen till Jönköpings Posten.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser