LRF kräver hårdare jakttryck på hjort

Ystad (JJ) På vissa håll i Skåne har stammen av dovhjort tillåtits växa så stor att den klassas som ohälsosam av LRF:s expert på området. – I vissa områden i Skåne är läget katastrofalt. Dovhjortarna är i dåligt skick och flockarna har fel sammansättning, säger Stig Lundström som är vice ordförande för LRF i Skåne.

Anledningen till att det har blivit så här är flera, dels så utfodras viltet vilket gör att den naturliga sållningen av svaga individer under vintern uteblir. Dels så jagar man på fel sätt enligt Stig Lundström.

– Hindarna är svårjagade och därmed skjuts det för många handjur.

Lösningen enligt Stig Lundström är att upphöra med utfodring kombinerat med ett hårt jakttryck för att minska stammen och höja kvaliteten på dovhjortarna, skriver Ystads Allehanda.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser