LRF-ja till utfodring av svin

Sånga-Säby (JJ) LRF-styrelsens förslag att arbeta för reglerad och begränsad utfodring av vildsvin på bestämda tiden röstades ned på LRF:s årsstämma på Sånga-Säby kursgård.

Kraven från jordbrukarhåll om en begränsning av utfodring har växt i takt med att vildsvinsstammen ökar. Riksförbundsstyrelsen hade lyssnat till bönderna och lagt ett förslag om begränsningar till årsstämman. Förslaget röstades dock ned efter invändningar från flera ombud i Skåne och Halland.
Argumenten mot en begränsning var att paragrafer och regler inte kommer att lösa vildsvinsproblematiken. Lösningen ligger i ökad kunskap, lokalt engagemang och förvaltning menade flera ombud som fick stämman med sig.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser