LRF-ja till utfodring av svin

Sånga-Säby (JJ) LRF-styrelsens förslag att arbeta för reglerad och begränsad utfodring av vildsvin på bestämda tiden röstades ned på LRF:s årsstämma på Sånga-Säby kursgård.

Kraven från jordbrukarhåll om en begränsning av utfodring har växt i takt med att vildsvinsstammen ökar. Riksförbundsstyrelsen hade lyssnat till bönderna och lagt ett förslag om begränsningar till årsstämman. Förslaget röstades dock ned efter invändningar från flera ombud i Skåne och Halland.
Argumenten mot en begränsning var att paragrafer och regler inte kommer att lösa vildsvinsproblematiken. Lösningen ligger i ökad kunskap, lokalt engagemang och förvaltning menade flera ombud som fick stämman med sig.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser