LRF efterlyser höjd beredskap på grund av varg

ÄLMHULT(JJ). LRF Sydost vill att länsstyrelsen höjer beredskapen med anledning av vargetableringen i Älmhult. Det verkar som att ett revir är på väg att bildas av en varghona väster om Älmhult. LRF ser en fara att djur antingen blir rivna elller skräms av vargen.

– Det är viktigt att länsstyrelsen är med på banan från början. Att de som har djur och som blir drabbade får en snabb ersättning, likadant om det skulle bli aktuellt med något förebyggande stängsel eller liknande, säger Lars-Ove Johansson, ordförande i LRF Sydost, till Smålandsposten.

Christer Holden, ordförande i Jägarförbundet i Älmhult, säger till Smålandsposten att det går att ha några vargar i Småland, men inte för många.
Och han pekar på risken att vargen kan börja ta hundar, något som skulle göra att man mister stora delar av jakten.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser