Lottning inför Småhunds-SM klar

Vårgårda (JJ) Årets upplaga av Småhunds-SM har invigts och nu har alla provrutor lottats inför morgondagens tävling.

De tolv bästa drivande kortbenta jakthundarna gör i morgon upp om SM-titeln. Invigningen av tävlingen har hållits och nu väntar gemensam middag för deltagarna.

Tre tävlande ekipage från respektive rasklubb: Bassetklubben, Taxklubben, Beagleklubben och Dreverklubben, kommer tävla under morgondagen. Alla hundarna släpps klockan 08.00. Tax och Basset får vara loss 4,5 timmar och Beagle och Drever får vara loss i 6 timmar.

Jaktjournalen liverapporterar i vanlig ordning på vår SM-hemsida. Där kan du redan nu se vilka provrutor som gäller för de tävlande hundarna.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser