Lottning i Stövar-SM

I kväll lottas de deltagande hundarna vid SM för stövare. Provområden och domare ska fördelas mellan hundarna.

Jaktjournalen finns på plats och direkt efter lottningen kommer fördelningen av domare och provmarker att läggas ut på vår hemsida. Se länken intill, där du redan nu kan läsa om de deltagande hundarna.
SM-tävlingarna pågår både fredag och lördag där Jaktjournalen tillsammans med Värmlands Stövarklubb minut för minut rapporterar om hundarnas prestationer. Sent på lördag kväll, direkt efter prisutdelningen kan du också läsa om vem som blev SM-vinnare 2005.
Naturligtvis kan du också läsa allt från SM:et i Jaktjournalens dubbelnummer Jan-feb 2006.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser