Lottning i Stövar-SM

I kväll lottas de deltagande hundarna vid SM för stövare. Provområden och domare ska fördelas mellan hundarna.

Jaktjournalen finns på plats och direkt efter lottningen kommer fördelningen av domare och provmarker att läggas ut på vår hemsida. Se länken intill, där du redan nu kan läsa om de deltagande hundarna.
SM-tävlingarna pågår både fredag och lördag där Jaktjournalen tillsammans med Värmlands Stövarklubb minut för minut rapporterar om hundarnas prestationer. Sent på lördag kväll, direkt efter prisutdelningen kan du också läsa om vem som blev SM-vinnare 2005.
Naturligtvis kan du också läsa allt från SM:et i Jaktjournalens dubbelnummer Jan-feb 2006.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser