Lotinfällan fälldes i marknadsdomstolen

Marknadsdomstolen har fällt den småländska fälltillverkaren LO Lundgren för marknadsföringen av Lotin Vildsvinsfälla. LO Lundgren dömdes till ett vite på 750 000 kronor och tvingas betala 175 000 kronor av Svenska Jägareförbundet som anmälde företaget.

Det var sedan LO Lundgren marknadsfört en vildsvinsfälla där man fick uppfattningen att den redan var godkänd av Naturvårdsverket.

Svenska Jägareförbundet uppmanade fälltillverkaren att ändra i sin marknadsföring. När detta inte skedde gjorde förbundet en anmälan till Marknadsdomstolen.

Nu tvingas alltså LO Lundgren betala 175 000 kronor av Svenska Jägareförbundets rättegångskostnader. Förbundet hade begärt 275 000 kronor.

– Det innebär att vi får en kostnad på 100 000 kronor. Det är förvånande att domstolen prutar på ersättningen för våra kostnader, säger generalsekreterare Håkan Weberyd, på förbundets webbplats.

7 kommentarer

 • Jägarnytta????
  Svenska Jägareförbundet har fått ytterligare en fjäder att sätta i hatten. Den här gången har man lyckats släpa en fälltillverkare inför skranket och på så sätt stoppa en vildsvinsfälla och bestjäla ett familjeföretag på 175 000 kronor.
  Om det är detta mina medlemspengar används till så finns det bara två alternativ: avsätt förbundsjuristen eller så tvingas man överväga sitt medlemskap. Medlemspengarna borde gå att använda till något vettigare än att lagföra jaktföretag.

 • Fälla
  Det är väll ingen jakt att fånga dom i fälla.Lika roligt som att jaga hare utan hund.

 • fälla
  vet ni inte att jägarförbundet säljer en egen vildsvinsfälla men den kallas för förstärkt rävfälla..hyckleri kallas det för

 • Arma krakar
  Ni måste ha bra betalt eftersom ni sitter och sköter era papper……..sorgligt…… krakar???? Jäpp det är ni som inte står när ni pissar, ynkryggar. Om ni undrar så lämnar jag gärna mitt nummer till JJ….. men det gör ni väl också?!

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser