Lösspringande hundar attackerade flera får och lamm

ÖLAND(JJ). I helgen attackerade två lösspringande hundar flera får och lamm på Öland. Lantbrukaren Greger Johansson i Vedby kunde konstatera att fem tackor var ihjälbitna och dessutom tvingades han avliva ett lamm. Därutöver hade fyra till fem djur skadats.

– Det var min son som kom springande och sa att det var hundar i hagen, så jag tog med min bössa för säkerhets skull. Man vet aldrig med okända hundar, säger Greger Johansson till Östran.

Hundarna kunde dock fångas in utan problem och hållas fast tills polisen kom. Vid kontroll kunde man se att hundarna var anmälda försvunna efter att de rymt. 
– Det som skett är tragiskt, men det är samtidigt också synd om ägaren. Hundarna hade ju rymt. Man får bara hoppas att det inte händer igen, säger Greger Johansson.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser