Lösspringande hundar attackerade flera får och lamm

ÖLAND(JJ). I helgen attackerade två lösspringande hundar flera får och lamm på Öland. Lantbrukaren Greger Johansson i Vedby kunde konstatera att fem tackor var ihjälbitna och dessutom tvingades han avliva ett lamm. Därutöver hade fyra till fem djur skadats.

– Det var min son som kom springande och sa att det var hundar i hagen, så jag tog med min bössa för säkerhets skull. Man vet aldrig med okända hundar, säger Greger Johansson till Östran.

Hundarna kunde dock fångas in utan problem och hållas fast tills polisen kom. Vid kontroll kunde man se att hundarna var anmälda försvunna efter att de rymt. 
– Det som skett är tragiskt, men det är samtidigt också synd om ägaren. Hundarna hade ju rymt. Man får bara hoppas att det inte händer igen, säger Greger Johansson.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser