Lösspringande hund misstänks ha jagat älgar

BODEN(JJ). Polisen fick under natten till i dag ett tips på telefon om att en lösspringande hund jagade älgar. Enligt tipset skulle hunden jaga en älgko med två kalvar. Piteå-Tidningen skriver att både polis och jaktvårdare begav sig ut till platsen för att försöka stoppa detta.

Hunden misstänks ha rivit kalvarna. Nu poängterar polisen vikten av att hundägare har hundarna kopplade och att man har uppsikt över dem. 
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser