Lönsamt mata älg

Ambjörby (JJ) Några jägare i Norra Ny jaktvårdskrets matar älgar med ensilage och har dagligen drygt hundra älgar som matgäster.

Jägarna har länge försökt få bidrag och forskning kring sitt utfodringsprojekt utan att lyckas. De är övertygade om att det finns pengar att tjäna på att mata älg. Trots att man har en stor koncentration av älg på ett begränsat område nära två stora vägar har endast en älgolycka inträffat i vinter. Utfodringen har även visat att älgarna lämnat tallungskogarna i fred.
Intresset för älgarna har varit stort i vinter och varje helg rullar karavaner med bilar med nyfikna som vill se älgarna. Jägarna har i vinter samlat in 4 500 kronor från ”älgskådarna” för att kunna bekosta utfodringen. Jaktvårdskretsen har redan tagit in en offert på nästa års ensilage och fått kontakt med ett turistföretag som är intresserat av att arrangera älgsafari i området nästa vinter.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser