Lönsamt mata älg

Ambjörby (JJ) Några jägare i Norra Ny jaktvårdskrets matar älgar med ensilage och har dagligen drygt hundra älgar som matgäster.

Jägarna har länge försökt få bidrag och forskning kring sitt utfodringsprojekt utan att lyckas. De är övertygade om att det finns pengar att tjäna på att mata älg. Trots att man har en stor koncentration av älg på ett begränsat område nära två stora vägar har endast en älgolycka inträffat i vinter. Utfodringen har även visat att älgarna lämnat tallungskogarna i fred.
Intresset för älgarna har varit stort i vinter och varje helg rullar karavaner med bilar med nyfikna som vill se älgarna. Jägarna har i vinter samlat in 4 500 kronor från ”älgskådarna” för att kunna bekosta utfodringen. Jaktvårdskretsen har redan tagit in en offert på nästa års ensilage och fått kontakt med ett turistföretag som är intresserat av att arrangera älgsafari i området nästa vinter.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser