”Löjligt med vargsäkra hundvästar”

Stockholm (JJ) Regeringens kohandel med samrådspartierna i årets budgetförhandlingar innebär att jägarnas hundar är lovligt vilt för landets vargar.

Regeringen har beslutat om ett program för att underlätta för djurägare som drabbas av rovdjur. Jakthundarna föreslår man ska läras att undvika varg genom att går kurser och förses med pinglor och bitsäkra västar. – En politisk cirkus, säger Jägareförbundets ordförande Ove Wiktorin i en kommentar om regeringens nya rovdjurspolitik. Viktorin är övertygad om att den nya rovdjurspolitiken kommer att bli ett bakslag för sossarna och samarbetspartierna i valet.När det gäller bitsäkra västar säger Viktorin att det bara är ett spel för galleriet och att hunden i praktiken inte har en chans.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser