”Löjligt med vargsäkra hundvästar”

Stockholm (JJ) Regeringens kohandel med samrådspartierna i årets budgetförhandlingar innebär att jägarnas hundar är lovligt vilt för landets vargar.

Regeringen har beslutat om ett program för att underlätta för djurägare som drabbas av rovdjur. Jakthundarna föreslår man ska läras att undvika varg genom att går kurser och förses med pinglor och bitsäkra västar. – En politisk cirkus, säger Jägareförbundets ordförande Ove Wiktorin i en kommentar om regeringens nya rovdjurspolitik. Viktorin är övertygad om att den nya rovdjurspolitiken kommer att bli ett bakslag för sossarna och samarbetspartierna i valet.När det gäller bitsäkra västar säger Viktorin att det bara är ett spel för galleriet och att hunden i praktiken inte har en chans.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser