Lojakten avlyst i Västmanlands län

Kolsva (JJ) I dag avlystes jakten i Västmanlands län sedan de två tilldelade lodjuren fällts under samma jakt utanför Kolsva.
Två lodjur på en gång. Skyttarna Anders Alm och Sven-Åke Karlsson bakom sina fällda katter. Foto: Tommy Östlund

Det var ingen slump att Västmanlands två lodjur fälldes i Kolsva. Bakom jakten stod Karmansboda jaktlag. De har inlett ett rovdjursamarbete med andra jaktlag och nyttjar i dag 40 000 hektar till lodjursjakten.

I dag var snöförhållandena bra och Fredrik Perols med sin hamiltontik Jägardalens Goa och Tommy Östlund med sin foxhound Ragnar var inbjudna hundförare.

När marken ringades upptäcktes att tre lodjur rört sig in i området under tiden ringen lagts. Stövarna släpptes på spåret och två lodjur kunde fällas. Det ena sköts på drev och det andra på ståndarbete. 

Nu är tilldelningen i länet fullskjuten och jakten avlyst. Även i Uppsala län avlystes jakten i dag sedan det sista av länets tio lodjur fällts.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser