Lodjursjakten överklagad i Jämtland

Östersund (JJ) 2017 års licensjakt på lo i Jämtland är överklagat till Förvaltningsrätten i Luleå. Tills dess att domstolen tar ställning om eventuellt jaktstopp gäller nuvarande beslut.

Det är föreningen Jaktkritikerna som yrkat på ett omedelbart stopp för årets licensjakt på lodjur. Länsstyrelsen i Jämtlands läns beslut om licensjakt gäller tills dess att Förvaltningsrätten säger annat.

Länsstyrelsen uppmanar därför jägare att hålla sig informerade om vad som händer i frågan eftersom jakten snabbt kan komma att stoppas, rapporterar Länstidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser