Lodjursjakten över i Sjuhärad

I och med att ett lodjur sköts i Borgstena är årets lodjursjakt avslutad i Sjuhärads. – Det är nog första gången, så vitt jag vet i alla fall, som man skjutit ett lodjur i Borgstena, säger Tommy Berglund, besiktningsman för rovdjur vid länsstyrelsen, till Borås Tidning.

I Västra Götaland får jägarna under jakten fälla sju lodjur, varav ett i det som kallas för område två, det vill säga området kring Sjuhärad.
Eftersom man i går sköt ett djur i Borgstena är jakten alltså över inom det aktuella området.
I övriga Västra Götaland har man redan fällt två djur och har alltså fyra kvar att skjuta.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser