Lodjursjakten över i Sjuhärad

I och med att ett lodjur sköts i Borgstena är årets lodjursjakt avslutad i Sjuhärads. – Det är nog första gången, så vitt jag vet i alla fall, som man skjutit ett lodjur i Borgstena, säger Tommy Berglund, besiktningsman för rovdjur vid länsstyrelsen, till Borås Tidning.

I Västra Götaland får jägarna under jakten fälla sju lodjur, varav ett i det som kallas för område två, det vill säga området kring Sjuhärad.
Eftersom man i går sköt ett djur i Borgstena är jakten alltså över inom det aktuella området.
I övriga Västra Götaland har man redan fällt två djur och har alltså fyra kvar att skjuta.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser