Lodjursjakten kan påbörjas i Norrbotten

Norrbotten (JJ) Lodjursjakten frös inne i Norrbotten sedan beslutet överklagades och Naturvårdsverket gick på den linjen. Men nu har länsstyrelsen i länet skrivet ett nytt jaktbeslut och jakten kan inledas direkt i dag.

I det nya beslutet har länsstyrelsen tagit till sig av den kritik Naturvårdsverket hade på det tidigare beslutet, ett beslut som enligt dem inte uppfyllde alla kriterier som krävs för att licensjakt ska få äga rum.

I sitt nytt beslut skriver länsstyrelsen att jakten gäller totalt åtta lodjur fördelade på tre delområden:

Delområde I (Tornedalen): Haparanda, Kalix, Överkalix, Övertorneå och
Pajala kommun: 3 lodjur.

Delområde II (Södra inlandet): Arvidsjaur kommun samt den del av
Arjeplogs kommun som ligger nedanför odlingsgränsen: 3 lodjur.

Delområde III (Norra fjällkedjan): det området av Kiruna och Gällivare
kommun som ligger ovanför odlingsgränsen: 2 lodjur.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser