UPPDATERAD: Lodjursjakten i Jämtland överklagad

Östersund (JJ) Länsstyrelsen i Jämtlands län har tagit emot en överklagan av licensjakten efter lodjur från organisationen Wolf Association Sweden.

Trots att uttaget inte hotar lodjurbeståndet i Jämtlands län är beslutet nu överklagat här med. Arkivfoto: Per Jonson

Även licensjakten på lodjur i Jämtlands län hotas nu av Naturvårdsverket som i dag mottagit en överklagan från värnarorganisationen Wolf Association Sweden. Länsstyrelsens personal skickade vidare överklagan tidigare i dag.

Samtidigt meddelar rovdjurshandläggaren Mikael Wallén att ytterligare tre familjegrupper säkrats i länet under helgen. Redan innan dessa tre nya familjegrupper säkrades var tilldelningen på 29 djur i länet ett försiktigt uttag som möjliggör yttreligare skyddsjaktsinsatser till hösten utan att hota beståndet.

En familjegrupp i Jämtland räknas som 6,14 individer (plus minus 0,44) Det betyder att cirka 18 nya lodjur kan räknas in i Jämtlandspopulationen efter helgens inventering.

UPPDATERING
Kl 17:16
Enligt uppgift från Naturvårdsverkets presstjänst kommer högst sannolikt inget besked idag.

Tidigast imorgon förmiddag lämnas besked kring överklagan och en eventuell inhibition av jaktbeslutet.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser