Lodjursjakten avslutad i södra jaktområdet i Örebro län

ÖREBRO(JJ). I går avslutades jakten på lodjur i södra jaktområdet i Örebro län. Då hade två lodjur fällts i området och därmed var kvoten fylld.

Länsstyrelsen rapporterade i går att fyra av sju lodjur var fällda i Örebro län. Då återstod tre lodjur i norra jaktområdet.

Under gårdagen var de aktuella siffrorna för lodjursjakten så här (observera att detta är gårdagens rapporterade siffror):

I norra jaktområdet 

1. Hane 24 kg, fälldes 100301 i Håboda, Lindesbergs kn
2. Hane, fälldes 100304 i Finnhult, Hällefors kn.
3. Kvar
4. Kvar
5. Kvar

I södra jaktområdet (jakten AVSLUTAD)

1. Hane 13kg, årsunge, fälldes 100302 i Olshammar, Askersunds kn.2. Hona, fälldes fälldes 100304 i Skogaholm, Hallsbergs kn.

Källa: Länsstyrelsen i Örebro län.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser