Lodjursjakten avslutad i södra jaktområdet i Örebro län

ÖREBRO(JJ). I går avslutades jakten på lodjur i södra jaktområdet i Örebro län. Då hade två lodjur fällts i området och därmed var kvoten fylld.

Länsstyrelsen rapporterade i går att fyra av sju lodjur var fällda i Örebro län. Då återstod tre lodjur i norra jaktområdet.

Under gårdagen var de aktuella siffrorna för lodjursjakten så här (observera att detta är gårdagens rapporterade siffror):

I norra jaktområdet 

1. Hane 24 kg, fälldes 100301 i Håboda, Lindesbergs kn
2. Hane, fälldes 100304 i Finnhult, Hällefors kn.
3. Kvar
4. Kvar
5. Kvar

I södra jaktområdet (jakten AVSLUTAD)

1. Hane 13kg, årsunge, fälldes 100302 i Olshammar, Askersunds kn.2. Hona, fälldes fälldes 100304 i Skogaholm, Hallsbergs kn.

Källa: Länsstyrelsen i Örebro län.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser