Lodjursjakten avslutad i Örebro län

ÖREBRO(JJ). Lodjursjakten är avslutad i Örebro län. Under torsdagen fälldes det sista lodjuret under årets jakt.

Det sjunde lodjuret sköts i Ramsberg i Lindesbergs kommun. Länsstyrelsen i Örebro län uppger att jakten i år har pågått längre tid än vanligt, något som beror på att all snö har gjort det svårt att jaga. Tidigare har jakten varit över på bara några dagar efter jaktstarten.

Länsstyrelsen uppger också att inga djur har skadskjutits under årets jakt och att inga lodjur har fångats i fälla.
Det här uppger SVT Tvärsnytt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser